Dworek New Restaurant – Bielsko-Biała

W ramach wiosennej edycji Fine Dining Week, w której bierze udział 8 restauracji ze Śląska (a 70 z całej Polski), jako patroni wydarzenia (dziękujemy za zaufanie!) wybraliśmy się na tzw. pre-tasting, czyli sprawdzenie jak będzie się prezentować degustacyjne, 5-cio daniowe menu jeszcze przed rozpoczęciem festiwalu (start 12 luty, finisz 1 marca 2020).


Przetestowaliśmy 2 rodzaje menu: zarówno standardowe (mięsne) jak i wege – razem aż 10 mini-dań! Jak było? Czy nam smakowało? Zapraszamy do obejrzenia vloga (i koniecznie subskrypcji kanału) oraz podglądnięcia wszystkiego w formie foto.

Czekadełko: swojski chleb (2 rodzaje) + domowe masełko

Menu klasyczne, danie 1: Polędwica wołowa, ponzu, śmietana, chrupek anchois

Menu klasyczne, danie 2: Krem z zielonych oliwek, mascarpone, chips z kurczaka

Menu klasyczne, danie 3: Turbot, zabajone, yuzu, fenkuł

Menu klasyczne, danie 4: Polędwica z jelenia, demi-glace, orzechy ziemne, rokietnik, brukselka 

Menu klasyczne, danie 5: Czekolada, dynia, lody śmietankowe

Menu wege, danie 1: Burak, twaróg z nerkowca, topinambur, dynia

Menu wege, danie 2: Boczniak, pomidor, limonka

Menu wege, danie 3: Podpłomyk, kozi ser, ciecierzyca, pomidor

Menu wege, danie 4: Makaron grzybowy, borowik, orzechy, topinambur, drożdże

Menu wege, danie 5: Aquafaba, nerkowiec, kokos, rokitnik

Dworek New Restaurant, Żywiecka 193,  Bielsko-Biała

33 817 83 40

FB  Instagram

Na liczniku wybiła mi już “trójka” z przodu, ale energii i zapału mam jak niejedna ‘osiemnastka’ ;). Jestem miłośniczką sportów siłowych, dobrej kuchni (od paru miesięcy gotuję i jem wegetariańsko) oraz języka włoskiego. Kocham czytać (kryminały), robić zdjęcia (oczywiście jedzenia) oraz pisać (Gdziezjescnaslasku oraz dla bloga magazynu online V-mag - zapraszam!)
Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *