Food&Ball – Katowice, Beer Food Week by Grimbergen

Niestety, z racji obecnej sytuacji na świecie związanej z COVID-19, festiwal Beer Food Week sponsorowany przez piwo Grimbergen nie mógł się zakończyć zgodnie z planem (miał odbywać się do 18 marca). Potrwał niecały tydzień. Mieliśmy szczęście, że, jeszcze przed wybuchem pandemii w Polsce mogliśmy uczestniczyć w spotkaniu ambasadorskim na którym zaprezentowano nam wszystkie dania, które miały być podawane w czasie festiwalu (zarówno z menu A jak i B).

Zapraszamy Was zatem na relację z tego wydarzenia i, dodatkowo, prezentujemy zdjęcia.

Zapraszamy!

Przystawka A: mus z wątróbki/tymianek/papryka/malina

Przystawka B: tarta z koziego sera/gruszka/kawa/wędzona śliwka

Danie główne A: wolno pieczona wieprzowina/kasza pęczak/brukselka/kapusta czerwona

Danie główne B: risotto/groszek/parmezan

Deser menu A i B: ciasto migdałowe/bazylia/kruszonka/jabłko

Restauracja Food&Ball, Kościuszki 229, Katowice

575 998 765

FB  Instagram

Na liczniku wybiła mi już “trójka” z przodu, ale energii i zapału mam jak niejedna ‘osiemnastka’ ;). Jestem miłośniczką sportów siłowych, dobrej kuchni (od paru miesięcy gotuję i jem wegetariańsko) oraz języka włoskiego. Kocham czytać (kryminały), robić zdjęcia (oczywiście jedzenia) oraz pisać (Gdziezjescnaslasku oraz dla bloga magazynu online V-mag - zapraszam!)
Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *