Niestety, z racji obecnej sytuacji na świecie związanej z COVID-19, festiwal Beer Food Week sponsorowany przez piwo Grimbergen nie mógł się zakończyć zgodnie z planem (miał odbywać się do 18 marca). Potrwał niecały tydzień. Mieliśmy szczęście, że, jeszcze przed wybuchem pandemii w Polsce mogliśmy uczestniczyć w spotkaniu ambasadorskim na którym zaprezentowano nam wszystkie dania, które miały być podawane w czasie festiwalu (zarówno z menu A jak i B).
Zapraszamy Was zatem na relację z tego wydarzenia i, dodatkowo, prezentujemy zdjęcia.
Zapraszamy!
Przystawka A: mus z wątróbki/tymianek/papryka/malina
Przystawka B: tarta z koziego sera/gruszka/kawa/wędzona śliwka
Danie główne A: wolno pieczona wieprzowina/kasza pęczak/brukselka/kapusta czerwona
Danie główne B: risotto/groszek/parmezan
Deser menu A i B: ciasto migdałowe/bazylia/kruszonka/jabłko
Restauracja Food&Ball, Kościuszki 229, Katowice
575 998 765