Novo & La Squadra – Katowice

Dzisiaj chcemy się z Wami podzielić czwartym już vlogiem w którym dzielimy się opinią zarówno na temat naszej restaurant week-owej wizyty w katowickich Novo i La Squadra jak i podsumujemy sobie caly festiwal.

Zapraszam do oglądania oraz, oczywiscie subskrybowania – będzie nam niezmiernie miło!

Wszystkie zdjęcia, jak zwykle poniżej.

Novo

Menu standardowe (mięsne)
Agnolotti z podrobami i sosem na bazie octu balsamicznego, rozmarynu i czerwonego wina
Porchetta z paloną kapustą włoską, kremową polentą i mostardą jabłkową
Budyń czekoladowy z solonym karmelem, włoską bezą i kruszonką z oreo
Menu wegetariańskie
Ravioli nadziewane pieczoną dynią z sosem z gorgonzoli i amaretkami
Parmigiana z cukinii z serem Taleggio, sosem z pieczonych pomidorów i sałatką z ziołami
Beza pavlovej z musem mascarpone, porzeczkami w syropie i konfitowanym fenkułem

 

La Squadra

Menu standardowe (mięsne)
Parmigiana w wersji mięsnej: zapiekane plastry bakłażana z mięsnym sosem bolognese, przekładane serem mozzarella i parmiggiano reggiano D.O.P.
Makaron gramigna z włoską kiełbasą oraz makaron paccheri z włoską, wędzoną szynką
Tiramisu
Menu wegetariańskie
Parmigiana: zapiekany bakłażan z sosem pomidorowym, przekładamy serem mozzarella i parmezanem
Wege lasagne: marchewka, cukinia, pieczarki, sos pomidorowy, ser mozzarella, parmezan oraz makaron paccheri, sos szpinakowo borowikowy i parmezan
Semifreddo

Na liczniku wybiła mi już “trójka” z przodu, ale energii i zapału mam jak niejedna ‘osiemnastka’ ;). Jestem miłośniczką sportów siłowych, dobrej kuchni (od paru miesięcy gotuję i jem wegetariańsko) oraz języka włoskiego. Kocham czytać (kryminały), robić zdjęcia (oczywiście jedzenia) oraz pisać (Gdziezjescnaslasku oraz dla bloga magazynu online V-mag - zapraszam!)
Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *