Tym razem mamy dla Was kolejny Youtubowy vlog z kolejnego miejsca w którym byliśmy na tastingu przed Restaurant Week-iem.
Zapraszamy zatem do oglądania a zdjęcia z owej kolacji znajdziecie poniżej:
Menu ze standardowej karty (poza Restaurant Week-iem) (pełne menu znajdziecie tutaj: Menu Alaturka):
Zestaw tureckich przystawek:
Set grillowanych mięs (jagnięcina/baranina/wołowina/kurczak):
Lahmacun:
Restaurant Week Polska: menu standardowe (mięsne)
1. Kremali tavuk çorbasi czyli kremowa zupa z kurczaka z siekanym mięsem i śmietanką
2. Alinazik czyli smażone mięso jagnięce podane na grillowanym bakłażanie z sosem pomidorowym oraz tureckim jogurtem serwowane z wypiekanym na miejscu tureckim chlebkiem z czarnuszką
3. Kadayif czyli ciasto filo cięte na bardzo wąskie paski polane słodkim syropem i zapiekane w piecu. Nazywany anielskimi włosami 
Restaurant Week Polska: menu wegetariańskie
1. Mercimek köftesi czyli wegańskie kotleciki z czerwonej soczewicy i drobnej kaszy bulgur z zieloną cebulką podane na liściach Sałaty lodowej oraz cytryną 
2. Turecki gulasz warzywny zapiekany z serem lub bez podany z kaszą bulgur z cieciorką 
3. Kabak tatlisi czyli deser z dyni na słodko z posypką z orzechów włoskich oraz polewą z pasty sezamowej Tahin 
Kontakt:
adres: Plac Inwalidów Wojennych 5A-7/1 Gliwice
tel: +48 574-990-555
e-mail: info @alaturka.pl
FB: ALATURKA