Niestety, obecna sytuacja związana z pandemią COVID-19 zmusiła wszystkich do odwołania wszelkich eventów – dotyczy to także planowanego na kwiecień 2020 Restaurant Week-u. Zamiast niego, Organizatorzy zaproponowali coś innego – Delivery Food Week, gdzie wybrane restauracje w cenie 35 zł/osoba dowiozą nam wybrane menu (standardowe lub wege) do domu. Na Śląsku udział w tym wydarzeniu bierze 17 restauracji (liczba się zmienia). My, jako Ambasadorzy tego eventu mogliśmy spróbować menu serwowanego przez znaną nam katowicką La Squadrę.
Jak smakowało? Czy warto było? Zapraszamy na video + fotki!
Zupa krem z pomidorów i pieczonej papryki (zamówiona poza festiwalem, ze standardowego menu La Squadry na wynos)
Makaron Paccheri z sosem pomidorowym, pomidory cocktailowe, rucola, płatki Parmigiano Reggiano D.O.P.
Makaron Paccheri z szynką parmeńską, pomidory cocktailowe, rucola, płatki Ricotta Salata
Zupa inglese czyli biszkopt z amaretto, krem czekoladowy, krem waniliowy, mus truskawkowy, wino czerwone