Ostatnio uczestniczyliśmy w fantastycznym wydarzeniu zorganizowanym przez Na Grillu Academy Silesia czyli bodajże pierwszą akademią grillowania w Polsce, która to zlokalizowana jest w Mysłowicach (Cegielniana15A – działa ona pod patronatem marki Broil King). Było to pierwsze, inauguracyjne wydarzenie, na którym pojawili się przedstawiciele USMEF’u, czyli pochodzącej z Denver organizacji non-profit zajmującej się rozwojem rynku mięsnego na całym świecie.???? Podczas warsztatów poznaliśmy szczegóły dotyczące amerykańskiej wołowiny premium oraz mieliśmy okazję spróbować przeróżnych cięć. Wydarzeniu szefowali Kacper Salzman , czyli grillmaster z wieloletnim doświadczeniem prowadzący program telewizyjnego ‘Prosto z Grilla” oraz German Navarette – grillmaster z Meksyku, który wraz z Kacprem przygotował dla nas te pyszności, których smaku długo nie zapomnimy.???? Wszystko nie odbyłoby się bez Gospodarza Akademii – Andrzeja Gibasa, który od lat grilluje i zna się na fachu (oraz smaku) jak mało kto!????
Bardzo, bardzo się cieszymy, że takie miejsca otwierają się na Śląsku i że będziemy mogli, pod okiem profesjonalistów, zdobywać wiedzę oraz próbować takich pyszności.❤️ Kolejne warsztaty zaplanowane już na 2022 także śledźcie stronę nagrillu.pl !????
Na Grillu Academy Silesia, Mysłowice, Cegielniana 15A, 698 664 478