Fine Dining Week 2020 trwa do marca 2020. My, w ramach kolejnego testingu menu, odwiedziliśmy słynną, już od wielu lat, restaurację Umami, w której króluje obecnie (wcześniej rezydujący również w Plado, młodszej siostry Umami), Robert Biniasz.
Jak zwykle mamy dla Was video jak i foto z naszej wizyty. Zapraszamy do oglądania i subskrybowania naszego Youtubowego kanału.
Domowy chleb i masło piwne
Menu klasyczne, danie 1: Pâté z gęsich wątróbek, czekolada, orzechy laskowe, biszkopt pistacjowy
Menu klasyczne, danie 2: Krem z flaczków, chorizo, prażuch
Menu klasyczne, danie 3: Dorsz skrei, glazurowane buraki, jarmuż, ziemniak
Menu klasyczne, danie 4: Mini pyzy, szarpana kaczka, świeża pieczarka, popcorn z kaszy gryczanej
Menu klasyczne, danie 5: Ryż na mleku, lody cynamonowe, smażone jabłko, chrupek z ryżu
Menu wege, danie 1: Twaróg od gospodarza z ziemniakami, mus z cebuli, marynowana cebula w ciemnym piwie, chips ze śmietany, koperek
Menu wege, danie 2: Krem z dyni muszkatołowej z mlekiem kokosowym, olej z dyni, imbir kandyzowany, palone masło
Menu wege, danie 3: Domowy makaron, trufla, masło
Menu wege, danie 4: Hummus, brokuły w tempurze, orzechy, pikle
Menu wege, danie 5: Krem z kaszy gryczanej, czekolada, żel z czerwonych pomarańczy
Intermezzo w międzyczasie
Prezent Umami na pożegnanie
Restauracja Umami,Sikorskiego 36, Pyskowice
32 333 22 46