Restauracja Umami – Pyskowice (Gliwice)

Fine Dining Week 2020 trwa do marca 2020. My, w ramach kolejnego testingu menu, odwiedziliśmy słynną, już od wielu lat, restaurację Umami, w której króluje obecnie (wcześniej rezydujący również w Plado, młodszej siostry Umami), Robert Biniasz.

Jak zwykle mamy dla Was video jak i foto z naszej wizyty. Zapraszamy do oglądania i subskrybowania naszego Youtubowego kanału.

Domowy chleb i masło piwne

Menu klasyczne, danie 1: Pâté z gęsich wątróbek, czekolada, orzechy laskowe, biszkopt pistacjowy

Menu klasyczne, danie 2: Krem z flaczków, chorizo, prażuch

Menu klasyczne, danie 3: Dorsz skrei, glazurowane buraki, jarmuż, ziemniak 

Menu klasyczne, danie 4:  Mini pyzy, szarpana kaczka, świeża pieczarka, popcorn z kaszy gryczanej

Menu klasyczne, danie 5: Ryż na mleku, lody cynamonowe, smażone jabłko, chrupek z ryżu

Menu wege, danie 1: Twaróg od gospodarza z ziemniakami, mus z cebuli, marynowana cebula w ciemnym piwie, chips ze śmietany, koperek

Menu wege, danie 2: Krem z dyni muszkatołowej z mlekiem kokosowym, olej z dyni, imbir kandyzowany, palone masło 

Menu wege, danie 3: Domowy makaron, trufla, masło 

Menu wege, danie 4: Hummus, brokuły w tempurze, orzechy, pikle

Menu wege, danie 5: Krem z kaszy gryczanej, czekolada, żel z czerwonych pomarańczy

Intermezzo w międzyczasie

Prezent Umami na pożegnanie

Restauracja Umami,Sikorskiego 36,  Pyskowice

32 333 22 46

FB  Instagram

Na liczniku wybiła mi już “trójka” z przodu, ale energii i zapału mam jak niejedna ‘osiemnastka’ ;). Jestem miłośniczką sportów siłowych, dobrej kuchni (od paru miesięcy gotuję i jem wegetariańsko) oraz języka włoskiego. Kocham czytać (kryminały), robić zdjęcia (oczywiście jedzenia) oraz pisać (Gdziezjescnaslasku oraz dla bloga magazynu online V-mag - zapraszam!)
Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *